Tisztítás gőzerővel!

A mindennapokban használt tisztítószerek sokszor mérgező és egyben környezetszennyező, veszélyes vegyszereket tartalmazhatnak. Számos „univerzális” tisztítószer létezik, melyek többnyire felületaktív anyagokat, zsíroldót és fertőtlenítőszereket tartalmaznak. Számos más vegyi anyag is előfordulhat bennük, mint például ammóniumvegyületek, glikol-éterek, nátrium-hipoklorit (hipó), trinátrium-foszfát (trisó), illatanyagok, ftalátok. A felhasznált alkotóelemektől függően az univerzális tisztítószerek irritálhatják a bőrt, a szemet, az orrot és a torkot is. Amellett, hogy ezek a vegyszerek károsak az egészségünkre, környezetünkre a makacsabb szennyeződések esetén kevésbé hatékonyak. A hagyományos takarítási technológiák sokszor csak elnagyoltan távolítják el a koszt.

Hatékony takarítás a gőzzel

Cégünk nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, éppen ezért fontosnak tartjuk a környezettudatos technológiák alkalmazását a takarítás és tisztítás közben. Egyik általunk használt innovatív technológia a gőz erejét hasznosítja, amit különösen kedvelünk ugyanis használatakor nincs szükség vegyszerekre, így teljesen természetes és vegyszermentes módon érhetünk el makulátlan tisztaságot. Tisztításkor a forró gőz behatol a szennyeződés és a felszín közötti mikroszkopikus méretű résekbe, feloldja a szennyeződéseket, elpusztítja a baktériumokat, ezáltal tökéletesen fertőtleníti az adott felületet. Ennél az eljárásnál nincs szükség hosszú ideig tartó súrolásra, megelőzve ezzel a felületek elhasználódását, karcolását és még időt is spórolhatunk. Mivel nincs szükségünk felesleges tisztítószerekre, így megkíméljük vele a vizeinket, valamint nem termelünk újabb töménytelen mennyiségű műanyag hulladékot sem.

Hol használjunk gőztisztítót?

1. Fugák tisztítása

A fugák a csempék és járólapok közötti vonalak, amelyek segítenek stabilizálni őket. Leggyakrabban a cementbázisú fugát használják, ami azonban könnyen beszív magába bizonyos szennyeződéseket, zsírt és mivel nem vízzáró, a víz is átszivárog rajta, ezáltal gyorsan koszolódik, elszíneződik. A fuga gőztisztítással könnyedén tisztává varázsolható.

2. Függönytisztítás

A gőznek köszönhetően a függönyök a helyükön lógva gond nélkül tisztántarthatóak.

3. Vízkőfoltok ellen

Azokon a területeken, ahol kemény víz jellemző, gyakran előfordul, hogy vízkő rakódik a szaniterekre, a mosdókra. Ezek a szárított ásványi lerakódások, a vízcseppek elpárolgása után maradnak hátra.

4. Kárpittisztítás

A gőztisztító zseniális eszköz, ha kárpitokat, kanapékat, szőnyeget esetleg matracot kell tisztítani. Az alacsony nedvességtartalmú gőz mélyen megtisztítja a felületet és eltávolítja a foltokat anélkül, hogy áztatná a területet és esetleg tönkretenné azt. A felületi foltokon kívül pedig a kárpitok belsejében lévő poratkák, pollenek ellen is tökéletes választás.
A gőztisztítást dolgozóink gyakran alkalmazzák uszodák, bevásárlóközpontok, irodaházak mosdóinak vízkőmentesítésére, mélytisztítására. A magas hő és nyomás miatt a gőz minden felületet precízen fertőtlenít, vegyszer nélkül, a takarítás öko- és allergiabarát módja.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram