Takarítógépek használata és karbantartása

Gépparkunk bővítésekor mindig szem előtt tartjuk a környezetkímélő technológiákat, valamit az energiatakarékos és innovatív megoldásokat. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a takarítási ipar fejlődését és mindig előnyben részesítjük azokat a takarítógépeket, amelyek minél kevesebb vegyszer, tisztítószer adagolásával vagy teljesen vegyszermentesen működnek. Ahhoz, hogy készülékeink állapota mindig megfelelő legyen elengedhetetlen a rendszeres karbantartásuk.

A Master Csoport a körkörös gazdaságban hisz, mely nem a “megveszem-használom-eldobom” elven alapul, sokkal inkább részesíti előnyben a felújítás, újrahasznosítás folyamatait. A gépek meghibásodásának lehetőségét a rendszeres karbantartással igyekszünk kiváltani, amennyiben pedig mégis meghibásodna a gépparkunk egyik eszköze, akkor nem egy teljesen új készülék vásárlását, hanem a meghibásodott gép javítását választjuk, ezzel is csökkentve ökológiai lábnyomunkat.

Naponta több ezer négyzetméternyi felületet tartunk tisztán. Ebben a bejegyzésben bemutatunk néhányat az eszközparkunkból és említést teszünk arról is, mi szükséges ahhoz, hogy takarítógépeink mindig a maximumot nyújtsák!

Súroló automaták

A súrológép, súroló automata a modern tisztítótechnológia egyik nélkülözhetetlen kelléke a nagyüzemi jellegű tisztítás terén. A nagyméretű területeket a hagyományos módszerekkel csak nagyobb létszámú személyzettel és nagyobb időráfordítással lehet megfelelően tisztán tartani, azonban egy súroló automata segítségével gyorsabb és hatékonyabb a takarítás.

Takarító személyzetünk által gyakran alkalmazott Ghibli SB 143 egytárcsás súroló automata nagyon erős indukciós motorral rendelkezik a hosszú élettartam és a nagy teljesítmény érdekében. A gép méreteinek köszönhetően könnyen kezelhető, tisztítás közben a székek és más bútorok alá is könnyedén befér. A megbízható működést, valamint az alacsonyabb zajszintet a fogaskerekek biztosítják. A gépet sok esetben használjuk kiegészítő súlyokkal, csiszolópapírokkal vagy csiszoláshoz használható speciális tartozékokkal a hatékonyabb eredmény elérése érdekében.

Hogyan tisztítjuk?

A súroló automatát először nedves, majd száraz ruhával töröljük át, hogy elkerüljük a kémiai termékek lerakódásának kialakulását. Az oldószerek, savak és egyéb korrozív anyagok használatát mellőzzük, a gép állagának megóvása érdekében. A víztartály kiürítése és tisztítása is kiemelkedően fontos, így kerülhető el a szennyeződések megtelepedése a tartály szélén. Vállalatunk nagy hangsúlyt fektet a készülék fizikai állapotának fenntartására és rendszeres karbantartására, így amennyiben a súroló kefe sörtéje 2 cm hosszúságnál rövidebb, akkor az arra utal, hogy elhasználódott, ilyenkor kerül sor a kefe cseréjére.


A Comac Antea 50 BT ipari takarítógép akkumulátorral és több, mint 50 centiméteres munkaszélességgel működik. Ezzel az energiatakarékos gyalogkíséretű súroló automatával, akár 2000 m² nagyságú teret is képesek vagyunk feltakarítani egy feltöltött akkumulátorral. Ennek a gépnek köszönhetően nem okoz számunkra kihívást folyamatosan biztosítani a higiéniát a nagyobb létesítményekben sem. Amit pedig kifejezetten kedvelünk a használata közben, hogy az úgynevezett excenteres - nem a középpontja körül forgó - mozgás lehetővé tesz a viaszeltávolítástól kezdve a polírozásig számos tisztítási folyamatot. Ennek a széleskörű felhasználási módnak köszönhetően, minimális vagy akár tisztítószerek mellőzésével is igen hatékony a berendezés. Gyakran alkalmazzuk nagyobb létesítmények, mint például irodaházak, bevásárlóközpontok, raktárak tisztántartására. Eco módban csökkentett zajszint és csökkentett energiafelhasználás mellett fejti ki hatását.

Természetesen a modern és professzionális takarító berendezéseket is tisztán kell tartani, mely elengedhetetlen az igényes, tiszta környezet biztosításához. A szennyeződések, baktériumok, vírusok ellen egy megfelelően karbantartott és tiszta takarítógép szükséges, ezért extra figyelmet szentelünk annak, hogy gépparkunk kifogástalan legyen, mind műszakilag, mind higiéniai szempontból. 


A napi takarítás kis segítője a NANO!

Általános tisztítási célokra a FIMAP NANO porszívóját használjuk, mely egy kompakt és könnyű porszívó, praktikusan használható és mozgatható. Nagy teljesítményű, 700 W-os motorral rendelkezik, professzionális használatra fejlesztették. Tökéletes kis és közepes területek, mint például üzlethelyiségek, irodák napi takarításához. A gyűjtőtartály, a szűrőzsák, a porszívómotor szűrőretesze és a porszívófej megfelelő karbantartása garantálja a jobb padlótisztítást. A gyűjtő tartályban található szűrőt el kell távolítani, majd ezután nedves ruhával tisztítjuk meg a gyűjtőtartály belsejét. A szűrőket és a vákuumtömlő belsejét légsugárral szükséges tisztítani legalább 20 centiméter távolságból. Ha a szűrőkön tartós szennyeződés marad, azokat folyó melegvíz alatt tisztítjuk meg. Ilyenkor fontos, hogy csak akkor helyezzük vissza a porszívó készülékbe a tartozékokat, ha azok már teljesen szárazak.

Szakképzett takarítás “zölden”

A takarítás során környezetkímélő szereket és módszereket alkalmazunk. Kiváló, praktikus gépeink, eszközeink környezetbarátok és energiatakarékosak is. A rendszeres karbantartásának köszönhetően hosszú élettartammal rendelkeznek, ezzel is csökkentve az ökológiai lábnyomunkat. Korszerű tisztítószereink mellett szakképzett takarító személyzetünk biztosítja a hatékony, minőségi munkavégzést.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram