Zöldterület gondozás

A mai rohanó világunkban a zöldterületeknek nemcsak a szabadidőnk eltöltésében-, hanem a pozitív munkahelyi légkör kialakításában is kiemelkedően fontos szerepe van, mivel az ápolt zöld környezet stresszoldó, nyugtató és kedélyjavító hatású.  Vállaljuk irodák, irodaházak, szállodák, vendéglátóhelyek, szabadidőközpontok, wellness centrumok, bevásárlóközpontok beltéri és kültéri zöldfelületeinek gondozását. 
Elkötelezett hívei vagyunk a gondozott zöld környezetnek, hiszen a zöldfelületek, növények szakszerű karbantartása, ápolása nemcsak az esztétikus megjelenés, hanem értékmegőrzés szempontjából is kiemelkedően fontos. Ahhoz, hogy a zöld növények szépek maradjanak, ismerni kell a növény típusának megfelelő fény- hőmérséklet- és talajviszonyokat, a növények víz- pára- és tápoldat igényét. A zöldfelület gondozási szolgáltatásunkat korszerű gépekkel, sokrétű eszközökkel, védőfelszereléssel ellátott szakképzett kertészek végzik, a környezetvédelmi és törvényi előírásoknak bel- és kültéren egyaránt megfelelve. Kertészeti feladataink közé tartozik a zöldfelületek ápolása, kertépítés, növénypótlás, növénybetegségek és kártevők elleni védelem, a feladatok elvégzése után a karbantartott területet mindig tisztán adjuk át ügyfeleinknek. 

Fő szolgáltatások

1.) Beltéri zöldfelület gondozás


- Erkélyekbe és ládákba ültetett beltéri növények öntözése, ápolása


A természetközeli élmény nemcsak a szabadban elérhető.

Célunk, hogy minél több zöldet csempésszünk az épületek falai közé, legyen szó bármilyen épületről. Az élő növény dekorációk azon kívül, hogy hangulatossá varázsolják a teret, levegőtisztító, hangulatjavító, szemet gyönyörködtető jótékony hatással is rendelkeznek. Ahhoz, hogy a növények hosszútávon esztétikusak maradjanak rendszeres és szakszerű ápolásuk és öntözésük elengedhetetlen. Kertészeink folyamatosan figyelemmel kísérik az általuk gondozott növényeket, ismerik az egyes növények számára ideális víz- pára- és tápoldat igényt és ennek megfelelően végzik el a növények gondozását.


- Szoliterekben lévő növények, fák öntözése, ápolása és külső felületének portalanítása, nedves tisztítása

Mi látjuk a fától az erdőt. 

A szoliter növények izgalmas kiegészítői és fontos részei lehetnek beltéri környezetünknek, valamint nem csak hangulatunkat, de a levegő minőségét is javítják. Bevásárlóközpontokban, irodaházakban gyakran az enteriőr szerves részét képezik, hatalmas kaspókban lévő szemet gyönyörködtető növények. A szoliter növények többnyire jól látható, kiemelt területen helyezkednek el, méretük, alakjuk, színük kiemelkedik a környezetből. Mivel mindig a figyelem középpontjában vannak, így kiemelten fontos ezek a növények rendszeres és szakszerű ápolása. Az olyan területeken, ahol sok ember fordul meg rövidebb idő alatt, az ilyen növények hamar porossá válhatnak, valamint egyéb szennyeződések is rájuk kerülhetnek, ezért kollégáink a szoliter növényeket folyamatosan portalanítják, szükség szerint speciális eszközökkel és tisztítószerekkel nedves tisztítást alkalmaznak fenntartva az esztétikus és egészséges látványukat.


Virágozzék minden virág.

Ahhoz hogy mind kültéren, mind beltéren folyamatosan élvezhessük az odatelepített virágok szépségét, a növények folyamatos szakértő gondozást igényelnek. Mi szívünkön viseljük minden élőlény sorsát és egészségét, emellett fontosnak tartjuk, hogy egy zöld dekoráció megtervezésére fordított sok munka és ráfordítás gyümölcsét, az ott élők mind hosszabb ideig élvezhessék. Ennek érdekében az alábbi gondozási feladatokban segítünk Ügyfeleinknek.

- Virágtartók, cserepek, alátétek mosása, tisztítása

A virágtartók, cserepek dekorációs elemként és optikai térelhatároló elemként is alkalmazhatóak. Mivel a növények és azok tárolói mindig a figyelem középpontjában vannak a beltéri zöldfelületeken, ezért nélkülözhetetlen ezek tisztántartása. Kollégáink ügyelnek arra, hogy a virágtartók, cserepek és az ezekhez tartozó alátétek mindig tiszták legyenek.

- Elhalt, ill. sárga levelek eltávolítása, összegyűjtése

A növények leveleinek elszáradására több dolog is hatással lehet, akár a nem megfelelő víztartalmú talaj, kártevő rovarok, növénybetegség, kevés napfény, túl meleg levegő, kevés hely a kaspóban/cserépben. Azért, hogy azok mindig ízléses és mutatós darabjai lehessenek a beltéri zöldterületeknek, kertészeink a száraz leveleket, elhervadt virágokat eltávolítják és összegyűjtik a növényzetről.

- Növényzet lemosása, leveleinek tisztítása, ápolása

A kültéri növényekről a szennyeződéseket az eső-, a beltéri növényekről pedig kollégáink távolítják el a lerakódott port, melyet időnként érdemes nem csak szárazon, hanem nedvesen is tisztítani. A beltéri növények levelének tisztítása nem csak esztétikai szempontból fontos kérdés, a növényekre rakódott por, szennyeződések gátolhatják a növény fejlődését, sőt akár a fotoszintézist is, ezért kiemelkedően fontos a beltéri növények folyamatos tisztántartása.

- Gyomlálás

A növények ápolásához hozzátartozik a gyomlálás is. Kertészeink a dísznövények ápolásakor rendszeresen eltávolítják a nem kívánatos gyomnövényeket, mivel rendszeres gondozás hiányában könnyen elhanyagolt látványt nyújthatnak. A gyomok gyors fejlődésnek indulnak a talajban lévő nedvesség, valamint a meleg hatására.

- Növénypótlások elvégzése

Az idősebb növények esetén bizonyos betegségek esetén gyakrabban előfordul a levélcsúcsok és levélszélek megbarnulása, elhalása, súlyosabb esetben pedig a növény elpusztul. Ilyenkor elkerülhetetlenné válik a növények cseréje/pótlása.

- Vízesés fal / medence környéki növényzetének tisztítása, illetve öntözése

A vízesés falakon és a medencék környezetén kimondottan autentikus a növénydekoráció megjelenítése. Kiválasztásakor fontos szempont, hogy jól bírják a párás levegőt, dekoratívak és nem okoz számukra problémát, ha leveleik, terméseik rendszeresen nedvesek lesznek. Ezen növények esetében is fontos a rendszeres ápolás, tisztítás és öntözés az esztétikus megjelenés érdekében.

- Növényzetből a szemét eltávolítása

Az olyan területeken, ahol sok ember fordul meg rövidebb idő alatt, gyakran előfordul, hogy
szemét kerül a növények közé. Kollégáink rendszeresen ellenőrzik a növények által benőtt területeket, összegyűjtik a növények közül a hulladékot, majd elszállítják őket.

- Növényerkélyek portalanítása

A növényerkélyekben a sorokba rendezett, változatos növények időtlenül modern, derűsen zöld és esztétikus teret alkotnak, emiatt fontos, hogy mindig ápoltak, pormentesek, pókhálómentesek legyenek.

- Szükséges (évi két vagy több alkalommal történő) permetezések elvégzése
A legelterjedtebb védekezési és prevenciós módszer a kórokozók, kártevők és a növénybetegségek ellen a permetezés. Környezetkímélő növényvédő szerek alkalmazásával védjük a növényeket.

- Vízigényes növények napközbeni folyamatos öntözése (napközbeni ügyelet)

A növények vízigénye függ a hőmérséklettől, a páratartalomtól, a talaj szerkezetétől, a lombfelület méretétől, illetve az eredeti termőhelytől. Kollégáink a napközbeni ügyelet alatt gondoskodnak arról, hogy a beltéri zöldfelületen lévő az átlagostól több vizet igénylő növények a megfelelő mértékben legyenek naponta többször is megöntözve.

2.) Kültéri zöldfelület gondozás

Amit a természet nem ad meg, azt mi pótoljuk.

A növények természetes közege a szabad terület, de itt sem bízhatunk mindent a természet gondjaira. Ahhoz, hogy egy kültéri zöld terület, kert az év mind a négy évszakában szép legyen, folyamatosan ápolnunk és gondoznunk kell. Egy ápolt, karbantartott zöldterület eleganciát, exkluzivitást kölcsönöz. Egy ilyen terület kialakításához és fenntartásához speciális szakértelemre van szükség amelyben a beltéri növények gondozása mellett, a kültéri zöldterületek karbantartásában is szakértők vagyunk.

- Kültéri növénygondozás, gyepfelületek ápolása (öntözés, fűnyírás, gyommentesítés)


Elkötelezett hívei vagyunk a gondozott és a fenntartható zöld környezet kialakításának. Szakképzett kertészeink végzik a zöldfelületek ápolását, növények és gyepfelületek gondozását. Kollégáink éves növénygondozási ütemterv szerint végzik munkájukat az öntözéstől, a fűnyíráson át egészen a gyommentesítésig.

- Dísznövények, telepített virágok, fák ültetése


A kültéri növények ültetése, telepítése esetén figyelembe kell venni a helyszíni talaj-és csapadékviszonyokat. Szakembereink gondosan ügyelnek arra, hogy az egyes fajok harmonizáljanak egymással, habitus és szín szempontjából egyaránt. A növények az évszakok váltakozásával különböző színekben pompáznak, így a megfelelő fa, cserje és egyéb növényfajok szakszerű megválasztásával, kombinálásával érhetjük el azt, hogy az általunk gondozott kültéri zöldterületek az év minden egyes szakaszában színesek legyenek. Növénytelepítés előtt ajánlatos növényápolásban jártas szakértőink szaktudását igénybe venni, akik a helyszínek sajátosságai mellett a potenciális ügyfeleink igényeit is felmérik.

- Öntözőrendszerek telepítése, üzemeltetése és karbantartása


Egy öntözőrendszer telepítése jól meghatározható lépésekből álló folyamat, ahol az előzetesen felmért terület és az öntözéshez felhasználható vízforrás adatai ismeretében készítünk tervet. Az öntözőrendszer telepítése során az árkok kiásásától kezdve, a csővezetékek lefektetésén át, egészen a vezérlő automatika felszereléséig, Kollégáink folyamatosan ügyelnek arra, hogy teljeskörű és kiváló minőségű szolgáltatást nyújtsanak. Annak érdekében, hogy az öntözőrendszerek szavatossága minél később járjon le, célszerű szakértő kezekre bízni annak üzemeltetését. Az öntözőrendszerek meghibásodásait elkerülhetjük, ha rendszeres szezonális karbantartást tartunk, mely évente kétszer javasolt. Az egyiket késő ősszel, a téli fagyok megérkezése előtt érdemes beütemezni, ilyenkor az öntözőrendszereket vízteleníteni kell. A másik szezonális karbantartási folyamatot pedig tavasszal, az üzembehelyezés előtt érdemes beiktatni. Az öntözőrendszereknél azonban előfordulhatnak ad-hoc jellegű problémák is - szórófej megsérülése, nem megfelelő víznyomás, meghibásodott automatika stb. - amikor ajánlatos szakembereink segítségét kérni.

- Fagy elleni intézkedések kivitelezése, öntözőrendszerek vízmentesítése


Fagyveszély esetén az öntözőrendszer hálózatát teljesen vízteleníteni kell, melynek elmulasztása az öntözőrendszer meghibásodásához vezethet. A téli hónapokban a hideg, a viharok és a nagy mennyiségű hó is veszélyeztetik a növényeket, ezért ebben az időszakban Kollégáink egyik fő feladata a letört, sérült ágak szakszerű eltávolítása, sebek ápolása, hogy növényeink tavasztól újra egészségesen ékesítsék a kerteket.

- Parkok fenntartása és gondozása


A mesterségesen létrehozott parkok is élő ökorendszerek, melyek fenntartásához és fejlődéséhez egész évben az egyes évszakoknak megfelelően, rendszeres parkfenntartási munkák elvégzésére van szükség. A gyepfelületek gondozása, díszfák, díszcserjék metszése, ágyások, szoliterek gyomtalanítása, megfelelő tápanyagok utánpótlása, öntözés, növénypótlások, fagymentesítés is feladataink közé tartozik.

- Beton és járólapok fű- és gyommentesítése


A beton és járólapok mellett és a fugák között is előbb-utóbb megjelennek a gyomok. Az esztétikus környezet fenntartása érdekében ezeket a területeket is érdemes időnként gyommentesíteni, melyek történhetnek környezetkímélő gyomirtó szerek és manuálisan alkalmazható kerti szerszámok igénybevételével.

- Pázsitnyírás, gyomlálás


Annak érdekében, hogy a pázsit hosszú távon zöld és esztétikus maradjon, érdemes 4-10 naponta nyírni, a folyamatos fűnyírással elérhetjük, hogy a fű sűrűbbé váljon. A folyamatosan nyírt pázsitot tavasszal és ősszel több alkalommal is szellőztetni kell. Annak érdekében, hogy a gyep sokáig egészséges maradjon folyamatos öntözésre és időnként tápanyagpótlásra van szüksége. Kollégáink a pázsit ápolásán kívül a fűben található gyomokat is eltávolítják, hogy a gyep látványos és impozáns képet mutasson.

- Elhalt falevelek, egyéb hulladékok összegyűjtése és elszállítása


Minden területünkön odafigyelünk a környezettudatosságra az elhalt falevelek és egyéb zöldhulladékok összegyűjtése során is. Az összegyűjtött zöldhulladékot komposztáljuk, mely újra visszakerül a természetes körforgásba.

- Hó és fagy elleni óvintézkedések, síkosságmentesítés


A téli hónapokban fontos a járdák, kültéri parkolók tisztántartása és síkosságmentesítése a balesetveszélyek megelőzése érdekében. Gépparkunkban található eszközök alkalmasak a gyalogutakon, parkolókban található nagyobb mennyiségű hó eltávolítására (akár deponálására) is, melyek automatikus sószóró adapterrel is fel vannak szerelve. A síkosságmentesítést környezetbarát alapanyagokkal végezzük.

- Sövények, bokrok formára metszése


Minden kert kiemelt díszévé válhat egy ápolt esztétikus kerti sövény, formára vágott bokor.
A tavaszi és őszi formázás, metszés nem csak formázza a növényeket. Míg tavasszal serkenti a növények növekedését, ősszel felkészíti őket a téli pihenőre. A fák, cserjék, sövények metszésére nem csupán azok formájának megőrzése érdekében van szükség, metszés nélkül a növények gyorsan felkopaszodhatnak, megritkulhatnak.

- Rézsűfal, cölöpfal építése


Kisebb szintkülönbség áthidalása esetén rézsűfal építését ajánljuk. A rézsűk lejtése attól függ, hogy milyen az adott terület talajszerkezete. Míg laza talajnál alacsonyabb, kötött talajnál magasabb rézsűszöget építünk.

- Tereprendezés, földpótlás


A kerttervezést sokszor kihagyhatatlan megelőző folyamata a tereprendezés. Gyakran előfordul, hogy az egyes területeken a talaj nem egyenletes, ilyenkor szükséges a terepet termőfölddel feltölteni, annak érdekében, hogy a földterület egy szintben legyen.

- Egészségre ártalmas növények irtása


Szigorú előírások, jogszabályok vonatkoznak a toxikus, egészségre ártalmas növények irtására, ilyen például a vadkender és a parlagfű is. A parlagfű irtására vonatkozó szabályok már nem csak a virágzási, hanem a vegetációs időszakra is kiterjednek. Amennyiben nem teszünk eleget a parlagfű-mentesítési kötelezettségnek, akkor akár több milliós növényvédelmi bírságot is kaphatunk, ezért kiemelkedően fontos, hogy hozzáértő szakember végezze ezt a munkát.

- Növénypótlás, növénybeszerzés (külön elszámolás alapján)


Növénypusztulások többnyire a tél folyamán következhetnek be, ritkábban nyári kánikula okozta vízhiány miatt, vagy valamilyen növényi kártevő, kórokozó hirtelen elszaporodása miatt. A növénypótlások célja a növénypusztulások korrigálása, a növények elöregedése esetén egyes cserjéket, bokrokat érdemes 3-10 évente szakszerűen ifjítani is, hogy elkerüljük a tövek túlzott megvastagodását. 

12 ÉRV

Kedvező árakon és kiváló minőségben dolgozunk.
Számunkra Ügyfeleink bizalma és biztonsága a legfontosabb, amelyre érvényes
Országos lefedettséggel rendelkezünk.
Ingyenes helyszíni felméréssel és tanácsadással működünk az ország bármely helyszínén.
Az elvárásokat és igényeket részletesen és pontosan mérjük fel.
A szolgáltatási specifikációkat és munkaszervezési terveket gondosan elkészítjük.
Kiemelt hangsúlyt fektetünk a személyes és rendszeres kapcsolattartásra, visszajelzésekre, amelyekre azonnal reagálunk.
Tevékenységünk során a legújabb környezetbarát technológiát alkalmazzuk.
A minőséget folyamatosan ellenőrizzük és lépést tartunk a piac fejlődésével.
Munkatársaink motiválása és folyamatos képzése biztosítja a munka hatékonyságát.
Komplex szolgáltatásunk költséghatékonyságot eredményez.
Egyéni, speciális elvárásokat is teljesítünk, nincs számunkra lehetetlen.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram