Miért pont Ózon? - Ózonos fertőtlenítő eljárás

Mióta a koronavírus delta variánsa megjelent hazánkban is, a vállalatok egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a takarításra, a fertőtlenítésre, különös tekintettel azokon a helyeken, ahol az ügyfélforgalom is megköveteli ezt, mint például irodaházakban, plázákban, tömegközlekedési eszközökön, bankokban, üzletekben.

Az egyéni védekezésnek, mint például a rendszeres és alapos kézmosás, kézfertőtlenítő használata, távolságtartás, maszkviselés kiemelkedő szerepe van a kórokozóval szemben, azonban ezeket az egyéni védekezési módokat érdemes kiegészíteni különböző fertőtlenítő eljárásokkal is.

Ózonos fertőtlenítő eljárás

A japán Fujita Egészségtudományi Egyetem kutatói kísérletekkel bizonyították még 2020-ban, hogy az ózongáz 0,05-0,1 ppm koncentrációban képes semlegesíteni a koronavírust. A Master Csoport partnerei is gyakran választják ezt a jellegű fertőtlenítési módot. Vállalatunk különösen abban az esetben ajánlja az ózonos fertőtlenítő eljárást, amikor nincs idő mindent azonnal, aprólékosan áttörölni fertőtlenítőszerrel. Az ózonról tudni kell, hogy nem veszélytelen anyag, így alkalmazását szigorú szabályok betartásával, szakember felügyelete mellett kell végezni.

Miért pont ózon?

Az emberek még a 19. században ismerték fel az ózon azon tulajdonságát, ami fertőtlenítésre és tisztításra is alkalmas, ekkoriban a víz fertőtlenítésére és tisztítására használták. Az ózon az egyik legintenzívebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, mely 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású a klórnál, a vízben lévő mikroorganizmusoktól függően.

Abban az esetben, ha az ózon kapcsolatba kerül vírusokkal, baktériumokkal vagy bármiféle mikroorganizmussal, akkor megsemmisíti azt, vagy csapadék formájában oxidálja. A mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni az ózonnal szemben, ettől válik hatékonyabb fertőtlenítő szerré a hagyományos tisztítószerekkel, fertőtlenítőszerekkel szemben.

Hogyan tisztítja az ózon a levegőt?

Az ózon megtalálható környezetünkben, a vízben, a talaj vegyületeiben és az ózonpajzsban, tehát folyamatosan a levegőben van körülöttünk. Az ózon természetes tisztítószerként működik. Ha illattal - illékony szerves vegyülettel- érintkezik, kémiai reakció megy végbe és a szag ártalmatlan, szagtalan anyaggá oxidálódik. Ebből kifolyólag kiválóan alkalmazható belterek légfertőtlenítésére is. Az általunk használt technológia gyors és hatékony. Fertőtleníthető vele az adott helyiség légtere, berendezése, a helyiségben lévő kárpitokkal együtt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram