5 tipp az őszi irodai takarításhoz

Miért ne kezdhetnénk minden évszakot tiszta lappal? Ne halogassa tovább Ön se az őszi nagytakarítást!

Most, hogy itt az ősz, valamint megnövekedett a levegőben található pollenek és a parlagfű mennyisége is, itt az ideje, hogy az emiatt bacilusokkal egyre inkább terhelt területek rendszeres fertőtlenítésére és takarítására külön gondot fordítsunk. 

Tudta, hogy számos módja van annak, hogy az őszi szezonban is biztonságban és egészségesen tartsa irodaházát? Ebben a bejegyzésben olyan takarítási tippekről lesz szó, amelyek elengedhetetlenek az őszi irodai nagytakarítások során.

1. Szőnyegek tisztítása

Az egyik legfontosabb dolog, hogy tiszta szőnyegek legyenek minden helyiség padlóján. Még ha nincsenek is foltok a szőnyegeken, mindenképpen érdemes néhány havonta szakszerűen kitisztíttatni, fertőtleníteni azokat, annak érdekében, hogy vállalkozása professzionális képet mutasson az intézménybe látogatók számára, valamint a dolgozók is egy kellemes, rendezett, tiszta környezetben tölthessék el a munkanapokat. Egy ápolt környezet megbízhatóságot és igényességet sugároz és jó benyomást kelt jelenlegi és leendő potenciális ügyfeleiben. Ha tiszta szőnyegeket tart fenn az irodaháza teljes területén egész évben, azzal pénzt is megtakaríthat, hiszen nem kell megválnia az erősen foltos, szennyezett és sérült szőnyegektől. A Master Csoportnál hiszünk abban, hogy folyamatos karbantartással és odafigyeléssel az irodaházak berendezéseinek állaga hosszabb távon is megóvható.

A szőnyegekben lévő szennyeződések, foltok sok esetben csak speciális tisztítószerekkel és megoldásokkal távolíthatóak el. Eszközparkunkban olyan folyamatosan karbantartott és szervizelt ipari tisztítógépekkel is fel vagyunk szerelve, amelyek kevés vizet használva, gazdaságosan és környezetbarát módon varázsolják tisztává a szőnyegeket. A folttisztítás mellett azonban érdemes odafigyelni az alapos fertőtlenítésre is. Manapság egyre több az allergiás, így a városi környezetben különösen érzékenyek az emberek a rengeteg porra. A poratka ellen fontos alkalmanként a szőnyegekben a folttisztítás mellett mélytisztítást is beiktatni.

2. Tiszta és rendezett iroda biztosítása egész évben

Minden szezonban ideje megszabadulni a régitől és helyet csinálni az újnak. Takarítsa ki irodáit félévente, hogy lépést tarthasson a munkahelyi hatékonyság aktuális trendjeivel! Válogassunk újra mindent, amit már nem használunk, vagy ami már nincs szükségünk - ez segít abban, hogy az irodáink tisztának és rendezettnek tűnjenek.

3. Bútortisztítás

Tisztítsa meg a bútorokat, hogy azok jól nézzenek ki és friss illatúak maradjanak. A MasterClean takarító személyzete a tisztítószerek kiválasztásánál mindig ügyel a tisztítani kívánt felületek anyagára. Rugalmas időbeosztásunknak köszönhetően, a nap 24 órájában bármikor, akár egy hétvége alatt is megújulhat az irodai környezet anélkül, hogy a létesítmény üzemelését zavarná.

4. Világítások és lámpák tisztítása

Győződjünk meg róla, hogy az irodánk világítása megfelelő, tisztítsuk meg az összes világítótestet. Töröljük le a lámpatesteken, csillárokon, felgyülemlett port. Először törölje le a lámpabúrákon lévő koszt száraz, majd erre a célra készült nedves textillel vagy szivaccsal, majd alaposan mossa át meleg víz alatt is. A szennyeződéstől függően szükség szerint alkalmazzon környezetbarát mosószert is.

5. Irodai számítógépek és technikai eszközök tisztítása

Tisztítsa meg számítógépét, a monitort, a billentyűzetet, a telefont is! A tisztítás során alkalmazzon fertőtlenítő hatású mikroszálas törlőkendőt.

Nem titok, hogy a rendetlen környezet negatív hatással lehet az alkalmazottakra, az ügyfelekre és általában az üzletre. Sőt, tanulmányok azt mutatják, hogy az, ahogyan Ön bemutatkozik másoknak, hatással van arra, hogyan látják Önt, valamint arra, hogy hajlandóak-e Önnel üzletet kötni.

A MasterClean Kft. minden olyan szolgáltatást biztosít, amely ahhoz szükséges, hogy vállalata professzionális megjelenésű legyen. Munkák során előnyben részesítjük a környezetkímélő, innovatív eszközöket és tisztítószereket.

Vállalatunk vállalja kisvállalkozások, nagyvállalatok, irodaházak, bevásárlóközpontok és egészségügyi létesítmények takarítását egyaránt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram