Covid-mentes Úszó Világkupa a Duna Arénában

A berlini állomás után október 7-9. között Budapesten került megrendezésre a FINA Úszó Világkupa. A rövidpályás világkupa-sorozat második állomásának szerződött partnerünk, a Duna Aréna adott otthont.
A 3 napos rendezvény kiemelt jelentőséggel bírt az úszósport és a Master csoport életében egyaránt, hiszen 2 év után nyitottak ki újra a Duna Aréna kapui a nézők előtt, így az épületet minden egészét fel kellett készíteni a rendezvényre, mind technikailag, mind higiéniailag. Az úszás szerelmesei újra szurkolhattak az izgalmasabbnál izgalmasabb versenyeken, láthatták kedvenc úszóikat, újra átélhették az országos és világrekordokat. Az eseményre ellátogatott Huszain al-Muszallam, a FINA új elnöke, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, díjat osztott többek között Dr. Szabó Tünde, Sportért felelős államtitkár, Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke, az úszó legendák közül Risztov Éva, Kovács Ágnes, Gyurta Dániel. Versenyzett a tokiói olimpia legeredményesebb női úszója, Emma McKeon, aki négy aranyérmet és három bronzérmet zsebelt be a japán fővárosban. A hazai úszó hírességek közül többek között Hosszú Katinkával, Milák Kristóffal, Kapás Boglárkával, Jakabos Zsuzsannával is találkoztunk a lelátón vagy a medencében.
A Világkupának az úszóhírességeken kívül voltak további különleges vendégei is. A korábbi évek hagyományait folytatva - 2018-ban sportoló futam, 2019-ben színész sztárfutam volt - idén a korona vírus járvány elleni védekezés frontvonalában harcoló dolgozók - egészségügyi és katasztrófavédelmi dolgozók, katonák, rendőrök, tűzoltók, tanárok - valamint zenészek - Bebe, Czutor Zoltán, Diaz, Gömöry Zsolt, DJ Dominique - csapatainak váltóversenyeit láthattuk a nyitónapon a világklasszisok versenyei után. A második nap végén került sor olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszólegenda, Cseh László utolsó úszására és ünnepélyes búcsúsztatására. A harmadik, záró napon pedig kihirdették a pontverseny győzteseit.

A világkupa a színfalak mögött - a Master dolgozók szemszögéből

Október 5-én kezdődtek az előkészületek a Duna Arénában, ahol 25 főből álló csapatunk látta el a takarító szolgálatot a SOTE által meghatározott Covid Protokoll alapján. A rendezvény alatt dolgozóink egységes munkaruhában, orrot és szájat is elfedő maszkban valamint gumikesztyűben folyamatosan professzionális széles hatás spektrumú - baktericid, virucid, fungicid - fertőtlenítőszereket alkalmazva végezték a takarítási és fertőtlenítési feladatokat rendszeres és gyakori kézfertőtlenítés és szociális távolságtartás mellett.
A rendezvény területe sárga és piros zónára lett osztva, míg a piros a versenyzőkkel való érintkezést, addig a sárga a kiszolgáló személyzettel való érintkezést szimbolizálta. A versenyen résztvevő úszók, edzők az északi, a nézők a déli lelátón szurkolhattak.
Készítettünk egy összeállítást azokról a területekről, amelyeken különös figyelmet szenteltünk a fertőtlenítésnek mind a nézőtéren, a folyosókon, mind a backstage-ben:
beléptető kapuk és üvegfelületek
ajtókilincsek, liftek gombjai, villanykapcsolók
korlátok, kapaszkodók
csaptelepek, szappanadagolók és kézfertőtlenítő adagolók, kézszárítók
fogasok, akasztók
orvosi szobák berendezési tárgyai
ablakpárkányok
edzőterem gépei és berendezései
A medencék körüli padló fertőtlenítő felmosásának, rajtkövek fertőtlenítésének, a versenyek között az úszók székeinek fertőtlenítőszeres áttörlésének, valamint a kézzel gyakran érintett felületek 2 óránkénti fertőtlenítésének a közönség is folyamatosan szemtanúja lehetett.
A Master csoport takarító személyzete számos Duna Arénában rendezett nívós hazai és nemzetközi rendezésű vizes eseményen vett már részt, azonban az utóbbi hónapokban tartott zártkapus és buborékba szervezett - mint például a márciusi 123. magyar bajnokság, vagy a májusi Úszó EB - tartott események után hatalmas sikerként könyvelhetjük el, hogy vállalatunk hozzájárult, ahhoz, hogy az Úszó Világkupa - ahol úszóink 16 éremmel gazdagodtak - egy újabb magas színvonalú és biztonságos eseményként érjen véget, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a buborék-modellben megvalósuló nemzetközi bajnokságon elvégzett 1346 PRC- és 897 antigéntesztből egyetlen koronavírus teszt sem lett pozitív.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram