Alpinista ablaktisztítás felsőfokon

Amit a magasépítésű ablakok tisztításáról tudni kell

Magyarországon még nem jellemzőek a több száz méteres felhőkarcolók, azonban itt is gyakran találkozhatunk hatalmas üvegfelületekkel rendelkező irodaházakkal, plázákkal, egyéb épületekkel.
A rendszeresen karbantartott üvegablakok elegáns megjelenést kölcsönöznek a városképnek, sőt egy épület ablakainak tisztasága közvetlenül tükrözi az ingatlanban nyújtott vállalkozás minőségét is. Az eső, a hó, a szmog, a por, a törmelék, a madárürülék és egyéb szennyeződések lerakódása könnyen tönkreteheti a pozitív megjelenést. A MasterClean Kft. által alkalmazott alpin technológiának köszönhetően azonban az ablakok újra makulátlanul ragyogóak lehetnek az Ön ingatlanja esetén is.

Milyen gyakran kell tisztítani az épületek ablakait?

A válasz erre a kérdésre számos különböző tényezőtől függ. Az épületben működő vállalkozás típusa, az épületet körülvevő környezet, az épületet érő autós és gyalogos forgalom mind-mind hozzájárulnak az épületek ablakainak állapotához.
Ha egy épület tiszta, nemdohányzó irodai környezet és egy tiszta mellékutcában áll, akkor valószínűleg ritkábban van szükség ablaktisztításra. Ha az épületben azonban ipari munka vagy egészségügyi intézmény működik, nagy a gyalogos forgalom, forgalmas utcán vagy jelentős vízterület közelében található, esetleg szmoggal vagy gyakori madár látogatókkal kell megküzdenie, akkor az ablakok gyakrabban igényelnek tisztítást.

Szakemberek a magasban

Az ipari alpinisták számtalan területen nélkülözhetetlenek, így a mi cégünknél is fontos szerepet látnak el. Szakképzett munkatársaink több területen is bizonyítottak már az évek során.
Magasban lógni a levegőben nem amatőröknek való feladat. Vállalatunk számára elsődleges szempont a biztonság, így alpin munkát kizárólag érvényes alpinista engedéllyel rendelkező szakembereink végeznek. Kollégáink a megfelelő biztonsági felszerelések alkalmazása mellett, szigorú óvintézkedések betartásával végzik a magas épületek tisztítását. A magas épületek ablak tisztításához számos különböző felszerelésre van szükség, nemcsak a tisztításhoz, a mászáshoz, valamint a biztonsághoz is.

Milyen eszközöket alkalmaznak az alpinisták az ablaktisztítás során?

Alpinista kollégáink jellemzően a következő tisztító eszközöket használják munkájuk során:
Vödör: Az ablak tisztítással foglalkozó alpinisták vödre környezetbarát tisztítószerrel kevert vizet tartalmaz.
Üvegkaparó: Az üvegkaparó hasznos az ablakokra tapadt szennyeződések és kosz eltávolításához.
Szivacs: Az ablaktisztító alpinisták ezeket az eszközöket az ablak szappanos vízzel való benedvesítéséhez használják.
Ablaktisztító pálca: A koszos víz letörléséhez használják, melynek köszönhetően tiszta, csíkmentes ablakot kapunk.
Törlőrongyok: A rongyok hasznosak a gyors végső fényezéshez.
Pengék: A kaparó és a facsaró fém- és gumi pengéi idővel elhasználódnak, ezért hasznos, ha van kéznél néhány tartalék.
Szerszámos öv: Ennek segítségével az alpinistáink minden szükséges eszközt kéznél tarthatnak, miközben a kezük szabad marad.

A biztonságos mászáshoz szükséges eszközök

Kollégáink által alkalmazott felszerelések tartalmaznak mozgatható emelvényt, úgynevezett bocskorszéket, amelyek megkönnyítik a biztonságos közlekedést a magasban. Emellett a biztonsági öv, hám és heveder használata is elsődleges fontosságú, hiszen ezek azok az eszközök, melyek az épületbe akasztva biztosítják, hogy alpinista kollégáink biztonságosan a levegőben maradjanak. A védőkesztyű szintén elengedhetetlen kellék, különösen télen, amikor a nedves kéz gyorsan átfagyhat.
Ha szeretné, hogy vállalkozása ablakai úgy ragyogjanak, mintha újak lennének, forduljon a MasterClean Kft-hez.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram