A Master Csoport biztosítja a covid-mentességet a budapesti Birkózó Európa-bajnokságon

A Master Csoport biztosítja a covid-mentességet a budapesti Birkózó Európa-bajnokságon

A 2018-ban Budapesten rendezett Birkózó Világbajnokságot minden idők egyik legjobban megszervezett és koordinált birkózó versenyeként tartja számon a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW United World Wrestling), Budapest így igen magasra tette a mércét a nemzetközi birkózó sportesemények körében.

Idén március 28 - április 3. között hazánk újra lehetőséget kap, hogy bizonyíthasson, ugyanis a BOK csarnokban (Budapesti Olimpiai Központ) kerül megrendezésre a következő Birkózó Európa-bajnokság. Nagy lehetőség az országnak és kiváló alkalom számunkra is, mivel a rendezvény teljes ideje alatt a Master Csoport fogja biztosítani a helyszínen a takarítási és fertőtlenítési feladatokat.

Annak érdekében, hogy a kontinensviadal megfeleljen az aktuális járványügyi szabályoknak és előírásoknak a MasterClean Kft. dolgozóival extra covid protokollal készülünk fel a rendezvény takarítási és fertőtlenítési folyamataira.

Mit is jelent ez pontosan?

Fertőtlenítő kapu felállítása

A Master Csoport által rendezvényeken gyakran alkalmazott fertőtlenítő kapu a fertőző betegségek - mint amilyen a koronavírus is - kórokozói elleni védelemben nagy szerepet játszik. Az általunk használt fertőtlenítő kapukat olyan rendezvényhelyszínek számára ajánljuk, ahol nagy átmenő forgalomra lehet számítani egy-egy esemény során. Mivel a Birkózó Európa-bajnokságra közel 1500 hazai és nemzetközi birkózót és felkészülésüket segítő személyt - edzők, orvosok stb. - és akár 4000-5000 magyar és külföldi nézőt várnak, így az aeroszolfertőtlenítés ezen innovatív megoldása megbízható és gyors megoldást biztosít a Covid Protokollban meghatározott fertőtlenítési folyamatok kiegészítéseként. A fertőtlenítő kapu, a fertőtlenítőszert ködpermet formájában juttatja a fertőtlenítő kapun áthaladó személyekre. Az alkalmazott fertőtlenítőszer környezet- és emberbarát szer, mely nem irritálja a szemet, a bőrt vagy légutakat. Ezenkívül a hajra és a ruhára sincs semmilyen káros hatással, azonban a vírusok, baktériumok és gombák ellen rendkívül hatékony megoldást biztosít. 

Kézfertőtlenítő állomások kialakítása

A BOK csarnokban kihelyezésre kerülő vírusölő hatású kézfertőtlenítőknek köszönhetően a rendezvényen résztvevőknek folyamatosan lehetősége lesz a kezeik fertőtlenítésére. A versenyzők egészségének védelme érdekében a szigorú fertőtlenítési folyamatok mellett a helyszín zónákra való osztásával is igyekszünk csökkenteni a fertőzésveszélyt.

Zónák létrehozása

A csarnok egésze három különböző zónára lesz osztva az alábbiak szerint:

Az egyik zónát ún. sportolói zónának nevezzük, melyet kizárólag a versenyzők és csapataik, UWW tisztviselők, egészségügyi dolgozók vehetnek igénybe. Az ún. “mix zóna” a versenyzők és a sportriporterek számára lesz kialakítva. A harmadik zóna pedig a nézők számára elérhető helyeket jelenti, mint például a lelátók, közösségi terek. Az önkéntesek, a biztonsági személyzet, valamint a Master Csoport takarító személyzete pontosan meghatározott forgatókönyv alapján végzi majd a munkáját ügyelve a Covid Protokollban lefektetett szabályoknak, előírásoknak.

Versenyszőnyegek impregnálása

Nagy hangsúlyt fektetünk azokra a helyszínekre a BOK csarnokon belül, ahol maga a verseny fog történni, különös tekintettel a küzdőtérre és magára a birkózó szőnyegekre az ún. tatamikra, melyek használata a biztonságos küzdősport alapkelléke. A tatamik tisztítására és fertőtlenítésére antimikrobiális impregnáló szer alkalmazásával kerül sor, mely a versenyszőnyegre való felvitel első percétől fogva felveszi a harcot a baktériumokkal, vírusokkal és egyéb kórokozókkal szemben.
A fenti intézkedéseken kívül természetesen a gyakran érintett felületeken - kilincsek, korlátok, mosdók, öltözők - is folyamatos fertőtlenítésre lehet majd számítani mindhárom zónán belül. Nagyon büszkék vagyunk, hogy a Master Csoport dolgozói ismét egy ilyen rangos nemzetközi rendezvényen vehetnek részt idén tavasszal. Bízunk benne, hogy birkózóinkat megihleti az EB-n a hazai közönség által teremtett atmoszféra és rendkívüli eredményeket érnek majd el!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram